Per què soc… Egiptòleg?

on

Una de les coses que ens pregunten de petits és què voldrem ser de grans. Són moltes i molt variades les respostes. Algunes vegades es fan realitat i d’altres van canviant pel camí. A Clarbooks hi posen la mirada amb una col·lecció que us recomano, Per què soc…

El títol que jo he triat per avui és Per què soc…Egiptòleg, la història del professor agregat d’Egiptologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i director del Màster Universitari en Egiptologia d’aquesta mateixa universitat, Josep Cervelló, explicada per en Jordi Ortiz i il·lustrada per l’Àfrica Fanlo.

Sabem què fa un egiptòleg? Què hem d’estudiar per ser-ho? Era el que realment volia ser de gran en Josep Cervelló? Com ha aconseguit arribar a ser-ho? Són preguntes que tenen resposta en aquest llibre.

De pare músic i mare nascuda a Roma, des de ben petit en Josep va descobrint el món que l’envolta i la seva curiositat va creixent. Hàbil enredant la seva germana per jugar a ser arqueòleg, i a la seva àvia per explicar-li tot allò que havia aprés, construeix un món propi que el va encaminar cap a la Universitat. Però, res és el que sembla i no sempre les coses arriben ràpidament.

La primera aventura que viurem serà la del Josep abans no arribi a ser egiptòleg. Pel camí descobrirem què ens queda dels romans de Barcino, qui era August, la bellesa i la història del poblat íber d’Ullastret. La segona l’haureu de descobrir vosaltres mateixos llegint el llibre.

Una professió en que es respira aventura i curiositat. Descobrir la vida d’emperadors, saber d’on venim, aprendre llatí per desxifrar la vida a l’antiguitat, i aprendre els símbols per desxifrar jeroglífics us faran passar una bona estona.

@brisafacultura

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s