Pells

Som pell i som ànima. Som el que hem viscut i el que no. Som cada tria que fem, cada camí que desfem i cada gest. Som tantes coses que, gairebé sempre, no som conscients de tot allò que portem amb nosaltres i que ens va configurant com a persones. És per aquest motiu que les mirades que ens arriben de fora són una peça important per aprendre a mirar-nos i per aprendre a mirar als altres. Pells, el recull de relats d’Ester Enrich Coma, Premi Set Lletres 2020, publicat per Pagès Editors, és una d’aquestes mirades, és empatia, amor, la pell del revés, la mirada de qui observa en silenci i hi veu més enllà. Pells són els mots per parlar-nos de nosaltres i dels demés.

Set relats, set dones, set històries de vida en una narrativa on l’autora ha crescut sense perdre la seva essència. Un treball que és el resultat d’un camí on ha explorat incansablement la veu de les dones, les seves necessitats, els seus desitjos. La descobríem amb “Valentes i lliures” i ens va mostrar la seva vessant poètica en el llibre de haikus “Essència en tres versos”, una delícia d’edició. Torna amb més força i amb set històries que sorprendran a alguns, emocionaran, sacsejaran, ens deixaran astorats o, senzillament, en silenci. Un segell molt personal amb el qual ens mostra com de polièdrica pot ser la vida, com de polièdrics podem ser nosaltres i les nostres mirades.

“Ploro. Ara me n’adono, però crec que ja fa estona que ploro, potser fa minuts, o hores i mil·lennis, una era. La senyora m’acarona la galta.”

@brisafacultura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s