Essències. Cuina i sentiments a taula.

“ No sé quines van ser les primeres olors comestibles que vaig sentir, però sí quines eren les que m’alimentaven, les que a poc a poc m’imprimirien el gust de la cuina que em va criar.”

La cuina és l’espai on sura la memòria dels aromes, els sabors i les textures que des de ben petits ens han alimentat. És la veu de l’àvia que ens cridava a taula, les cassoles de fang que custodiaven aquella carn que ens feia delir i les olles que ens deien que aquell matí s’hi havia fet caldo en aquella casa.

En aquest llibre, Essències. Cuina i sentiments a taula, amb el text de la Mariona Quadrada i les il·lustracions de l’Adela Blasi, publicat per Sidillà, hi trobem aquest viatge sensorial per les cuines d’abans i també per les receptes més actuals i les que no han abandonat mai els nostres plats.

Cada recepta és un record, una història i una tradició. Fem memòria i viatgem a les Festes Majors, als dinars d’aniversari, a les receptes de temporada o a les que parlen de tradicions. Codonyat, panellets, escudelles i galls farcits son part del nostre univers culinari. Salsitxes de Frankfurt, sarsueles, pastissets de cabell d’àngel i el fricandó també.

Jo m’he perdut entre les fulles de llimoner i amb cada una de les històries que embolcallen les receptes que trobarem al llibre. És un receptari, sí, però de la suma de molts moments viscuts, i els seus millors ingredients: nosaltres. Comencem a cuinar?

@brisafacultura

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s