Trenta centímetres

Trenta centímetres, de Mercedes Olivet, amb les il·lustracions d’en Jordi Solano, és un altre encert de l’editorial Edebé. Què és l’acondroplàsia? Si us dic nanisme ho entendreu a la primera. Aquest és el tema principal, no l’únic, d’aquesta novel·la juvenil.

En Marc ha de fer un treball en grup a l’escola, però no tria ni les companyes de treball ni el tema, el nanisme. I de cop i volta es trobar davant d’en Damià, un nen que pateix aquesta malaltia. Com serà entrevistar-lo? Sabrà fer-ho sense fer sentir malament en Damià? Com ha de tractar-lo? Què significa patir d’acondroplàsia? Porta una vida normal? Quin futur li espera? Com es relaciona amb els seus amics? En té?

En una etapa de creixement, de canvis, d’inseguretat, de pors i de primeres vegades, en Marc ens regala la mirada d’un nen d’onze anys que comença a descobrir moltes coses sobre el món que l’envolta i sobre ell mateix. I en Damià ens mostra com viu, com sent i què desitja.

Un llibre que ens parla d’amistat, de valentia, de lliçons i de normalitat. Amb una gran dosi d’empatia, l’autora sap posar la ploma per apropar-se als joves i als que a vegades oblidem que ho hem estat. Excel·lent.

@brisafacultura

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s