L’instant abans de l’impacte

L’instant abans de l’impacte, publicat per Edicions del Periscopi, és de les millors lectures del 2022. Un llibre per llegir i rellegir. El vaig descobrir gràcies al Premi Llibreter i quan vaig escoltar l’autora, Glòria de Castro, vaig tenir clar que  on el podia deixar passar, i no m’equivocava gens.

Un dietari de 365 dies que neix com a venjança contra la companyia telefònica on treballa, per haver patit assetjament laboral. I és que, senyores i senyors, les baixes per maternitat i la reducció de jornada per conciliació familiar no estan ben vistes per aquests empresaris (i per molts altres). Una crítica ben construïda, mordaç, atrevida, ingènua a vegades i tendre d’altres. Un llibre real, que mostra les febleses i l’actitud, la imperfecció i la voluntat. La protagonista es despulla sense por, mostra la mare, la companya, la treballadora, la dona, i ho fa des de diversos angles. Què esperen de nosaltres i què és que volem realment? Com hem de viure? Podem lluitar contra un sistema inhumà que va aniquilant la nostra part més humana?

Capitalisme, ètica, consumisme, responsabilitat social en el punt de mira. L’autora sacseja tots els ciments de la nostra existència.

Cada entrada d’aquest dietari és un aprenentatge, un descobriment, un desig i una intenció que arrelarà en nosaltres, és impossible no sentir-se part de la lectura.

“No hi ha res perdut si un té el valor de proclamar que tot està perdut i que s’ha de tornar a començar.”

@brisafacultura

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s