Cabells de gebre

“Massa sovint, l llarg dels segles, la por del que és desconegut i diferent, així com la pugna pel poder, ha conduït a la humanitat a perpetrar veritables atrocitats.”

La vida sempre ha estat una olla bullint d’enveges i poder, però també d’amor i aprenentatge, i aquest viatge el farem acompanyats d’una dona molt especial, la Blanca, protagonista de Cabells de gebre, de Teresa Sagrera, publicada per Columna.

Una història que comença amb una mort injusta i que serà el detonant del futur de la Blanca. El segle XIV és el context històric on es desenvolupa aquesta història, una època convulsa on la protagonista haurà de sobreviure a la crueltat d’una societat on les remeieres són perseguides. Un camí vital que ens portarà a descobrir part de la nostra història, de la nostra geografia i del patrimoni cultural, com el Castell de Montsoriu.

Descobrirem que sí, que les persones podem aguantar més del que ens pensem, que la vida és un patir, però també un gaudi, que som un trencaclosques de moments. Agafar la mà de la Blanca és endinsar-se en un mateix, descobrir els nostres límits i acollir-se al caliu de la nostra ànima.

L’autora ens mostra la dona, la remeiera, la llevadora, l’esposa, la mare… en una època en que aquestes paraules no tenien la força del que signifiquen realment. Ens mostra la dona valenta que no es ven ni es deixa vèncer.

“Sabia que per a qualsevol animal sobreviure lluny del grup era molt difícil…”

“…els primers enemics passaven a ser la mateixa llopada.”

@brisafacultura

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s