Sis mesos d’hivern

Impactant. Fredor i passió. Dues mirades, una família, un divorci, silenci. La primera novel·la de la Marta Buchaca, Sis mesos d’hivern, publicada per Navona, entra ben endins de la nostra quotidianitat. El que tenim, el que necessitem, el que volem, el que desitgem. Allò que hem triat i per què, ens sacseja durant la lectura. Vivim aquesta història ben enganxats a la pell de la protagonista.

“Ara, en el moment més important de la nostra relació, no tinc res a dir.”

El divorci d’una família perfecta ens obre les portes a la imperfecció humana, a la llibertat, a experimentar allò que ens pensem que desitgem. És una mirada enrere per recordar com i quan ens vam enamorar, per trobar resposta a la realitat de fer teràpia de parella onze anys i dos fills després.

“Què hi ha hagut de real en això nostre?”

L’amor i el desamor, el sexe, les amigues, el descontrol de les nostres vides quan la nostra rutina desapareix. Tapar forats emocionals, intentar sobreviure al caos interior, buscar allò que ja no tenim, transforma les nostres vides en una cursa sense sentit.

Una història senzilla embolicada amb sentiments i que l’autora narra de forma directa, en cru, sense filtres, però sense perdre la sensibilitat i amb uns personatges molt ben construïts. Vestida amb una ironia que posa el punt còmic a la realitat de la vida, que ens fa somriure, riure i fins i tot implicar-nos.

Una lectura que m’ha atrapat i que he gaudit des de l’inici fins a l’última pàgina. Un trajecte on observem que el final d’una parella és acomiadar-se de moltes coses, i l’aprenentatge de moltes altres. L’amistat, la família, els ex, tinder i nosaltres, són ingredients que formen part d’aquest camí i també l’equilibri entre la desesperació d’un final i les noves oportunitats que ens regala la vida.

“…les preguntes que ens posen la realitat a la cara, que ens obliguen a pensar.”

@brisafacultura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s