Aquí reposa la Margot

El silenci és la por, les no paraules, el dolor que no sabem compartir, és la tomba dels nostres sentiments, i amb ell, deixem el buit colpidor d’allò que ens rosega per dintre i es transforma en un tabú social.

“Aquí reposa la Margot” és la veu de la canadenca Marielle Giguère, publicada per Obrador Editorial i traduïda per la Mariona Barrera i Aguilera. Una mare que dona la vida i la mort, i que posa noms al dolor i a la destrossa personal que això suposa. Clara, directa, des de les entranyes que han perdut dos fills, fins al dol que s’imposa en el dia a dia. Una radiografia familiar i hospitalària que posa la mirada en totes les dones que han viscut la maternitat i la pèrdua d’un fill no nat. Una barreja de ràbia, dolor i reivindicació social que posa en el punt de mira la gestió d’aquesta situació per part dels professionals, de l’administració i de la societat. Una mirada femenina que intenta comprendre’s i comprendre als que l’envolten, els seus fills, la seva parella, les dones que l’han precedit.

El que més m’ha impactat és la naturalitat amb la que parla dels seus sentiments, sense amagar-los, acceptant la ràbia que li neix de dins, explicant la muntanya russa que el seu cos, el seu cap i el seu cor viuen davant de l’experiència de perdre dos fills durant l’embaràs. Important i necessari el missatge que hi trobem, posar veu al silenci que amaga la violència mèdica i obstètrica, els avortaments naturals i el procés de dol de tota la família. Un punt fort del llibre és la mirada cap als homes que han viscut la mateixa situació, especialment cap a la seva parella.

Una mirada global des del dolor intern que està narrada amb sinceritat, a raig, sense que la cruesa li faci perdre la sensibilitat.

@brisafacultura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s