Hi havia una vegada un cos

on

Ssst, fem silenci, és hora d’anar a dormir, vosaltres estareu esgotats, però potser els vostres fills i filles no, i aleshores… Aleshores, en Jofre Llombart, com molts altres pares, reactiva la imaginació i en aquest espai de temps en el que el vincle entre pares i fills es fa més viu, busca una nova manera d’anar apaivagant les energies. Arriba l’hora del conte, per als grans i per als petits, avui llegirem Hi havia una vegada un cos, d’en Jofre Llombart, publicat per Columna.

Prologat pels Catarres, que acaben de ser pares, iniciem el ritual d’anar a dormir amb aquestes paraules:

“… per emprendre, un dia més, la diabòlica aventura de posar a dormir la criatura.”

Quins són els bioritmes dels més petits? Què necessita el seu cos? S’adapten els nostres horaris al que realment necessitem? Què en diuen els pediatres de tot això? I el més important, com ho veuen i com ho viuen els més petits?

Els adults marquem horaris i els petits els obeeixen, però què passa quan els nostres fills ens pregunten el perquè? Aquest va ser el detonant de la història que avui tenim entre les nostres mans, i que fa que pares i fills connectin entre ells, a dialoguin, s’expressin, que connectin amb el seu cos i entenguin la importància de descansar.

Què pensen els ulls, les cames i els peus quan s’acaba el dia? Saben els nostres petits tot el pes que aguanta l’esquena? I que el cervell, quan dormim, aprofita per repassar tot el dia i endreçar els pensaments?

Cada part del cos té el seu capítol, i cada capítol una bona colla de frases fetes que fan referència a aquestes parts del cos. Divertit i curiós, ens explica que les orelles són un forat que no tanca mai i que estan pensades per ajudar al cervell, o el perquè de la frase “anar amb peus de plom.”

Un llibre on hi trobarem pares, mares, fills, pediatres i el nostre cos, que ara ja són part d’un conte que a molts els ha canviat les nits.

@brisafacultura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s