Riudelletres 2020

Començar els dilluns amb ganes de fer els deures té nom propi, Riudelletres. El passat diumenge dia 27 de setembre vaig poder assistir a l’edició 2020, una jornada on tots els sectors del món de la literatura hi tenen cabuda per treballar, reflexionar i compartir on estem i cap on volem i necessitem orientar-nos. 

El programa d’aquest any portava noms propis amb experiència i professionalitat, i amb passió pel que fan, un dels ingredients que suma, i molt. Ponents que viuen en constant actualitat i que ens mostren com aplicar tot el que les noves tecnologies ens ofereixen al nostre treball diari,  ja sigui com a escriptors, dinamitzadors culturals, professors, bibliotecaris… I a treure’n rendiment.

Eva Comas Arnal, professora, escriptora i periodista obria el matí amb el taller sobre edició de vídeos. Una eina que fa temps que ha agafat protagonisme a les xarxes, i que amb el confinament per la pandèmia ha estès la seva presència.

Agafava el relleu Ester Barqué Setó, community manager, dinamitzadora i formadora en xarxes socials amb el taller sobre l’ús d’aquestes. Mai ho sabem tot d’elles, n’arriben de noves, d’altres desapareixen i les que continuen tenen les seves característiques pròpies. 

Després d’un dinar on les tertúlies són també una eina més del curs, i amb un tast de vins del Penedès, la tarda se’ns presenta moguda, no hi ha temps per la mandra.

En Ramon Garrido, actor, director i pedagog teatral, ens posa en marxa a tots amb el seu taller sobre oralitat i presentacions en públic. Teoria i pràctica que ens hauria d’acompanyar sempre. 

Tancàvem la jornada amb tres grans veus del món literari, els escriptors Sebastià Bennasar, Maria Carme Roca i Jordi Cabré. Amb ells es va generar un debat intens amb una primera pregunta: “Es pot viure de l’escriptura?” 

Ponències, tallers i debats necessaris per a ser conscients, com dèiem, d’on som i a on volem anar. Professionalitzar-nos i adaptar-nos als canvis constants de la nostra societat. 

Arriba l’hora del comiat, i jo, com molts dels participants, sabem que ens retrobarem a la propera edició. Ens calen més Riudelletres.

AGRAIMENTS La jornada està organitzada pel Projecte Riudelletres en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles, el Departament de Cultura de la Generalitat, l’entitat Riudevins, el digital Surtdecasa, la Biblioteca Maria Àngels Torrents i el servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

@brisafacultura

2 Comments Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s