DE PENÈLOPE I LES SEVES GALÀXIES

De tots és lliçó apresa que les relacions humanes són d’allò ben peculiars, per no dir complicades, difícils, conflictives, surrealistes, i algunes, d’un punt d’equilibri ben trobat que han superat tots els desnivells de les muntanyes russes del mon en que vivim. Els humans som així.

Quantes vegades ens han dit que vivim en galàxies llunyanes fora de la realitat. Doncs aquest cop, la Marta Silvestre, ens presenta aquestes vides tan nostres en aquestes galàxies de tota la vida. 

Sense presses, m’endinso en la Galàxia que ha creat la Marta en el seu llibre de relats “Somnis de Penèlope” d’Editorial Gregal.

L’escriptora Marta Silvestre i la comunicadora Mònica Socías (República TV)

Aquesta mestra i pedagoga de caràcter obert, reflexiu i proper, amb la capacitat de transmetre i comunicar allò que pensa, que sent i, evidentment, allò que viu cada dia, ens presenta un viatge amb moltes direccions que alguns ja hem viscut, i d’altres encara ho han de descobrir. Per que, tal i com diu ella a l’entrevista que vam compartir a De la ma de la Cultura, la capacitat de somiar, ens fa més humans.

Entre Ophiusa i la Terra, els 20 relats i els 4 articles fan que em trobo a mi mateixa amb quinze, vint i trenta anys, amb les decisions encertades, les indecisions i una mirada que ha canviat, és el que tenen alguns viatges, que ens transformen per dins, ens fan créixer i relaxar-nos. I continuo llegint per que tinc la curiositat de saber què més trobaré en aquesta galàxia plena de creativitat, realitat i trobades de mons.

Una copa de vi, música i els primers relats per una nit de divendres. Amigues, un cafè i la tertúlia està servida amb la resta de relats. Si, música, per que les lletres venen vestides amb banda sonora, com la cançó El bon amor, de Joan Masdeu.

Sigui com sigui, retrobar-me amb tots els meus jo, recordar algunes de les persones que vas oblidant amb el temps, però que han estat importants en certa manera, m’ha fet gaudir d’un llibre complert. Fer memòria, amb la distància del temps viscut i de les lliçons apreses, pot canviar-nos la perspectiva de la nostra vida. En cada relat la Marta m’ha anat sorprenent. Enyorança, reflexió, emoció, somriures i sensualitat, al ritme de la música que acompanya aquest recull de relats, han estat algunes de les sensacions viscudes amb les seves lletres.

Et ve de gust fer aquest viatge? Somnis de Penèlope (Editorial Gregal).

@brisafacultura

MARTA SILVESTRE A REPUBLICA TV

Marta Silvestre, autora de Somnis de Penèlope, ha estat convidat al programa De la mà de la cultura, de República TV, per parlar del llibre de contes i relats acompanyats de música.

Font/enllaç: Editorial Gregal / Republica TV / Youtube

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s